Jeg hedder Svetlana Koldsø. Jeg er 48 år gammel og kommer fra den russiske by Volgograd. Jeg kom til Danmark som enke for 10 år siden for at blive gift med en dansk mand. Min 12-årige datter flyttede hertil med mig.

 

Jeg har en høj videregående uddannelse som lærer i russisk sprog og litteratur og har arbejdet som skolelærer og senere som leder af afdelingen for studiemiljø og sociale aktiviteter hos Volzhsky Polytekniske Institut. Jeg var meget forhåbningsfuld og sikker på mig selv og mine evner da jeg først ankom. Det første slag på mit selvværd her i Danmark kom da jeg prøvede at hoppe ud på arbejdsmarkedet i 2008. Pga. den økonomiske krise var det umuligt at finde arbejde og jeg var økonomisk afhængig af min mand. Jeg følte mig hjælpeløs, træt og fuld af håbløshed. Jeg havde et stort ønske om at vende tilbage til Rusland, og kunne ikke tænke klart og rationelt.

Nu, efter et årti i Danmark, kigger jeg på verden med andre øjne. Jeg er blevet mere moden og rolig, og kigger på tingene med mere realistiskindstillede briller på. Jeg forbinder mange flere positive ting med Danmark nu, og er klar på en frisk start. 

Hvad følte du da du først kom til Danmark?

Hvordan var dine følelser da du blev konfronteret på arbejdsmarkedet?

Hvordan så du dig selv i det øjeblik? 

Hvordan ser du dig selv med hensyn til din professionelle fremtid?