Jeg hedder Kosna Savage og kommer oprindeligt fra Gambia. Jeg kom til Danmark som 23-årig via en familiesammenføring. Jeg er i dag 50 år gammel.

 

Dengang jeg ankom havde jeg ingen uddannelse, blot en folkeskoleeksamen. Men jeg vidste, at mine muligheder ikke var begrænsede her i Danmark, så jeg håbede på at kunne tage en uddannelse. Det kunne jeg heldigvis, og valgte at blive uddannet som SoSu-assistent. Idag har jeg en beskæftigelse uddannelse og arbejde til daglig som virksomheds konsulent /undervise og Vejlede i Københavns kommune.

Jeg forbinder Danmark med nysgerrighed, åbenhed og den frihed der ligger i, at man kan være herre i sit eget liv. Her har jeg nemlig fået den frihed, der krævede for mig at blive den jeg er, hvilket er vidunderligt, men også lidt skræmmende. Min største udfordring har været det danske sprog, og de forskellige sproglige kontekster. Men jeg taknemmelig for at være her, og få lov til at opleve en anden side af denne spændende verden vi lever i og virkelig få lov til at blive en del af den på mine egne præmisser. Jeg er også taknemmelig for den frihed jeg har fået til at være mig, og udfolde mig som kvinde og især Afrikansk kvinde. 

Hvad følte du da du først kom til Danmark?

Hvordan var dine følelser da du blev konfronteret på arbejdsmarkedet?

Hvordan så du dig selv i det øjeblik? 

Hvordan ser du dig selv med hensyn til din professionelle fremtid?