Mit navn er Nora Carolina og jeg er 46 år gammel. Jeg kommer oprindeligt fra El Salvador, og har boet i Danmark i 13 år. Jeg flyttede hertil for at tage en cand.-it. uddannelse, med et legat fra El Salvador.

 

Jeg har en MBA som civilingeniør, og arbejdede i mange år som byggeleder i en bygge- og anlægsvirksomhed. Det var der jeg fik kendskab til de GIS-teknologier, som jeg senere valgte at specialisere mig i, og som fik mig til at udskifte et sikkert og godt job i mit hjemland med skolebænken i Danmark.

 

Mine følelser var meget blandede da jeg først kom hertil. Jeg var på den ene side var jeg stolt over at have fået denne mulighed, optimistisk og spændt på at lære et nyt land og ny kultur at kende. Men på den anden side så var det vinter, dagene var så kolde og grå som jeg aldrig havde oplevet dem, jeg var tusindvis af kilometer væk fra mine nærmeste og skulle nu leve på et begrænset budget. Jeg fandt dog hurtigt ud af at de fleste af mine internationale medstuderende var i samme situation, og kom i en god arbejdsgruppe, som jeg har delt mange grin med resten af studiet.

 

I 2012 blev mit arbejdsliv her i Danmark sat på spil, da der opstod problemer med min arbejdstilladelse. Det var en svær tid og det føltes som om jeg blev testet på flere fronter. Det hele løste sig dog til sidst, og i dag er jeg meget taknemlig for at være der, hvor jeg er; ikke kun geografisk, men også eksistentielt. Jeg er meget optimistisk og tager mig tid til at opleve og værdsætte de små ting her i livet. Med alle de ting der sker i verden i dag, synes jeg også det er vigtigt at huske på ikke at agere egocentrisk og hjælpe andre mennesker i nød. 

Hvad følte du da du først kom til Danmark?

Hvordan var dine følelser da du blev konfronteret på arbejdsmarkedet?

Hvordan så du dig selv i det øjeblik? 

Hvordan ser du dig selv med hensyn til din professionelle fremtid?